Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Vycházky a výlety na konci školního roku

25.6.2024. Kategorie: Základní škola

Prázdná, vystěhovaná škola a horké letní dny přímo vybízely k vycházkám. Tak jsme se vydali za poznáním a zábavou do okolí školy...

Zatímco starší žáci nejprve pomáhali před plánovanou rekonstrukcí se stěhováním pomůcek a knih na půdu školy, prvňáčci se utábořili v parku, kde se v příjemném stínu pod stromy učili a měli piknik na dekách. 

Po dobře vykonané práci jsme pak vyrazili také na procházku kolem Mánesova pomníku ke splavům. V teplém počasí někteří vypadali, že by do vody nejraději skočili celí, ale museli se spokojit s brouzdáním po kolena. Malým průzkumníkům se dokonce podařilo objevit raka říčního. A když nastal čas, vrátit se do školy na oběd, nikomu se ještě nechtělo. Více můžete vidět ve fotogalerii ZDE.

S žáky druhého, čtvrtého a pátého ročníku jsme rovněž v pátek 21. června vyrazili na malý výlet vlakem do Lesoparku v Dobraticích. Ze zázemí v příjemném zastřešeném posezení vedle fotbalového hřiště jsme se dvěma skoky ocitli v krásném lese s atrakcemi, které zabavily všechny děti. Od houpaček, klouzaček, lanových drah a šplhání až po běhání po stezkách a stavění domečků pro lesní skřítky. Podívat se můžete ZDE.

V pondělí 24. června nás všechny čekal školní výlet do Zážitkového centra URSUS v Dolní Lomné. Díky pěknému počasí jsme mohli plně užít krásné přírodní zahrady se spoustou výukových panelů, vyluštit kvíz a po skupinách jsme absolvovali výukový program o velkých šelmách a dalších významných obyvatelích našich Beskyd. Viděli jsme videa a fotografie z terénu, sáhli si na kožich lišky, sádrové otisky stop medvěda a rysa, čelist divokého prasete nebo se zblízka podívat na kopýtka jelena a kance a dokonce i do očí vycpaného výra velkého. Dozvěděli se například, že jezevec má ve svém doupěti zvláštní komůrku pro přijímání návštěv a ve své spíži si potrpí na přehledné uspořádání dobrot. Zajímavé bylo také zjištění, že narozené medvídě váží jen půl kila, zatímco jeho dobře živený táta klidně i půl tuny a že jsou z 85% vegetariáni. Až se podíváme směrem k horám, můžeme v duchu zamávat smečce vlků, kteří se pohybují kolem Morávky, rysu Lukášovi nebo medvědům. Také tento výlet vám přiblíží naše fotogalerie ZDE.