Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Radovánky, 15. 6. 2024

15.6.2024. Kategorie: Mateřská škola, SRPŠ, Základní škola

V červnu zase po roce proběhla oblíbená akce roku ve spolupráci se SRPŠ, a to dětské Radovánky. Počasí nám opět přálo, a tak děti ze školky i jejich starší kamarádi ze základní školy vystoupili před diváky zaplněným hřištěm především z řad rodinných příslušníků. 

Mohli jsme tak zhlédnout malé raky nejmenších Myšek ze školky, protože mají rády svět zvířat a kouzel. 

Koťátka se naopak proměnila v závodníky ve svém sportovním vystoupení,  aby nám všem ukázala, jak je pohyb důležitý a že se nikdy nemáme vzdávat bez boje.

První a druhá třída předvedla svůj tanec gentlemanů až z dalekého Finska,  který tančili námořníci, když ulovili mnoho ryb a pak svůj úlovek oslavovali.

Žáci třetích a čtvrtých tříd to naopak roztočili pořádným rodeem z divokého západu se svým country tancem.

A páťáci se s naší školou ve Stříteži rozloučili ve velkém stylu, a to ohlédnutím za jejich radovánkami let minulých - v sestřihu skladeb tak připomněli, jak ve školce tančili jako malí tygři, po období covidu si ve 3. třídě střihli Maňanu Alvara Solera a předvedli také loňské vystoupení Ego. A přidali ještě letošní tanec na oblíbenou skladbu Skibidi, jenž se naučili ve škole v přírodě. 

A to nebylo vše! Ve škole v přírodě se všechny naše děti ze školy naučily ještě další rytmický tanec, který si oblíbily natolik, že se rozhodli představit jej na úplný závěr - skladbu Savage Love - jako třešničku na dortu celého programu. 

Poslední slovo na závěr si vzali ještě naši páťáci, kteří se s námi rozloučili básničkou, ve které se ohlédli na svých pět let ve střítežské škole, a pěveckým vystoupením dua Máji a Tei. Připravili si také Pohádkovou stezku pro všechny zvídavé děti, které mají rády bojovky, a tak si za školou mohly obejít 15 pohádkových zastavení s úkoly, ověřit si své znalosti pohádek, které jim po správném vyřešení prozradila písmena do tajenky. Na závěr všechny nadšence čekala sladká odměna.

Program Radovánek byl nabitý. Nechybělo také tradiční vystoupení žáků ZUŠ A plus, skákací atrakce, kolotoč, malování na obličej, jízda na koních a samozřejmě dětmi velmi očekávaná tombola a tancovačka až do pozdních nočních hodin 😊...

Ostatně vše můžete vidět v naší fotogalerii ZDE