Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Postup naší žákyně v soutěži "Zpěváček" do regionálního kola

28.2.2023. Kategorie: Základní škola

Zanedlouho po úspěchu našich malých recitátorů se našim žákyním dařilo také v pěvecké soutěži.

Tentokrát se jednalo o soutěž ve zpěvu slezských písní z Těšínska s názvem "Zpěváček ze Slezska". Už samotná příprava na soutěž byla zajímavou zkušeností, neboť se někteří zpěváčci museli vyrovnat s dosud neznámou výslovností. Tato malá překážka však nikoho neodradila, naopak. Všech 5 soutěžících se pustilo do nácviku s velkou chutí. 

V pátek 24. února se pak všichni utkali ve školním kole soutěže. Postupující měli pak už jen víkend na "doladění" písní, neboť poslední únorový den se konalo městské kolo soutěže v Domě dětí a mládeže v Třinci.


VÝSLEDKY ŠKOLNÍHO KOLA

II. ktg. - 1. místo s postupem: Agáta Lysková

II. ktg. - 1. místo s postupem: Noemi Kubiszová, Tea Vavříčková, Mariana Troszoková (hodnocena dodatečně v pondělí); 2. místo: Eliška Porvisová


Máme velkou radost, že na velkém pódiu uspěly hned 2 naše zpěvačky: v II. ktg. se na 1. místě s postupem do regionálního kola umístila Agátka Lysková a ve III. kategorii zaujala porotu Noemi Kubiszová, která získala 2. místo. GRATULUJEME!




V úterý 4. dubna budeme fandit naší Agátce, aby se jí také v Domě kultury v Karviné dařilo a své vystoupení s lidovou muzikou si užila!


Lenka Drabinová a Dagmar Machálková