Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Netradiční olmypiáda ŠD pro ZŠ

20.6.2024. Kategorie: Družina, Základní škola

Jelikož celý rok v družině byl v duchu staré školy a řemesel, chtěli jsme ukončit i školní rok ve stylu “retro” a tak  trochu jinak.

Takže žádná olympijská vlajka, slib, ani oheň či státy, ale tentokrát kontinenty s charakteristickými zvířaty. A tak se sportovci seřadili do skupin podle vlajek, které vyrobily děti v družině, jako “asijští tygři, evropští zubři, američtí orli, australští klokani, africké žirafy, arktické kosatky a řecké vlčice”.

Ještě než se děti vydaly plnit disciplíny, přišlo i netradiční zahájení. Paní vychovatelka se převlékla do retro stylu 80. let a zahájila rozcvičkou z rádia, tak  jako to dělali kdysi naši rodiče.

Pak už se nadšeně přemístily ke stanovištím, kde si vyzkoušely disciplíny našeho dětství, jako například balonovou školku, švihadlovou školku, cvrnkání kuliček, čáru a céčka, skákání panáka, skákání v pytli a přenos vajíčka na lžíci.

Po malé chvíli přišlo na řadu vyhlášení vítězů, všichni netrpělivě čekali, jak to dopadlo.

A dopadlo to takto:

Na 1. místě Africké žirafy

Na 2. místě Australští klokani

Na 3. místě Řecké vlčice


Chtěla bych všechny děti pochválit za to, jak se vzájemně povzbuzovaly, jak nadšeně sportovaly a vše proběhlo v rámci  fair-play.

Zita Wojnarová a Veronika Sierotová, vychovatelky ŠD