Nastavení cookies

Na našem webu používáme cookies.

Některé z nich jsou k fungování stránek nezbytné, ale o těch ostatních můžete rozhodnout sami.

Novinky - článek

Ani o prázdninách jsme se ve škole nenudili...

1.9.2024. Kategorie: Družina, Jídelna, Mateřská škola, Základní škola

Prázdniny jsou pro naše žáky symbolem odpočinku a očekáváním velkých zážitků. Ve škole je naopak prostor pro generální úklidy a opravy. Ta letošní v hlavní budově naší školy byla plánována již několik let, jelikož vyžadovala obrovské zásahy do většiny vnitřních prostor  - rekonstrukci ekektroinstalace (silnoproudu i slaboproudu). I laik pochopí, co takové stavební úpravě musí předcházet a co se dá očekávat, až bude hotova. Přesto se během stavebních prací objevila mnohá překvapení a vyplynuly na povrch další nedostatky k řešení, a tak byl harmonogram, respektive konec prací, často ohrožen. Nad rámec plánu jsme tak vyměnili obložení a umyvadla ve všech třídách, vymalovali všechny (i rekonstrukcí nezasažené) prostory, někde byly vyměněny dveře či dlažba, v mateřské škole celá šatní sestava a v tělocvičně se můžeme brzy pochlubit novým dřevěným obkladem. I když tomu ještě před třemi týdny nikdo nevěřil, ani profesionálové z firmy Stavorenol, nakonec se to všechno zvládlo a naše škola se 2. září otevře a uvítá žáky a zaměstnance v celé své kráse.

Ale není to samo sebou, čistotou a novými barvami vonící třídy prošly poslední tři týdny prázdnin rukama našich zaměstnanců a ochotných maminek, kteří společně vyčistili pozůstatky po stavebních pracích, aby vzápětí silní tatínkové mohli nastěhovat zpět nábytek ze stanu po celé prázdniny umístěného před školou. Mezitím se ještě ve škole dokončovala instalace světel či podhledů a opravovaly drobné nedostatky. Vše uvedené probíhalo v tichém respektu jedněch pracantů k druhým a s trpělivostí našich paní uklízeček, které neustále dohlížely na to, aby dříve vykonána práce nebyla příliš znehodnocena. Kdo zažil velkou rekonstrukci, ví, že to není vůbec jednoduché, a když se k tomu ještě přidá tlak z časového omezení, je neuvěřitelné, že se vše zvládlo bez nehody, fyzické ani psychické. 

Poslední srpnový týden ve škole, takzvaný přípravný, jsme již mohli nastoupit na přípravu organizace školního roku, jelikož se stihlo i zpětné stěhování pomůcek z půdy na správná místa ve skříních. Šikovné ruce paní učitelek vyzdobily třídy, zvládli jsme splnit nejdůležitější organizační úkoly a v pondělí se těšíme na slavnostní zahájení školního roku. A postupně jistě vyřešíme i to, na co nezbyl čas - výzdobu oken a chodeb, aby byla naše školička ještě krásnější. Určitě nám s tím rádi pomohou naši žáci, o tom nemáme pochyb. 

Dovolte mi poděkovat všem, kteří jakýmkoliv způsobem pomohli při rekonstrukci - zastupitelům za finanční podporu, firmě Stavorenol za pracovní nasazení a ochotu vyhovět našim žádostem nad rámec plánovaných prací, i obětavým rodičům, kteří si udělali čas a pomohli zvládnout to, co bychom sami nezvládli, při úklidu i stěhování. Spolek rodičů neváhal posílit rozpočet, abychom pokryli velké finanční výdaje, a přispěl mimořádnou částkou 60.000 Kč. Speciální poděkování zaslouží naši zaměstnanci, kteří přispěchali kdykoliv, když bylo potřeba, ať už při koordinaci komunikace či při úklidu a stěhování nebo úpravě zahrady. Aby toho nebylo málo, v průběhu září budou dokončeny také nové kované brány.

Není nic průkaznějšího, že všem jmenovaným na škole záleží. Je to krásný příklad toho, jak jsou vztahy důležité. S vědomím, že to tak nefunguje všude, si o to víc spolupráce se zřizovatelem a našimi rodiči vážíme a s dobrým pocitem a radostí v srdci v pondělí nastartujeme nový školní rok. 

Těšíme se na Vás, milí žáci a rodiče!


Mgr. Dagmar Machálková, ředitelka školy


Jmenný seznam rodičů ochotných pomoci při úklidu, stěhování nebo jiným způsobem (bezplatným zapůjčením palet apod.; seřazeno abecedně):

Cymorek Richard, Čimpel Michal, Čimpel Petr, Čmielová Jana, Dorda Tomáš, Jursová Věra, Klváček Vladimír, Kodajová Eliška, Mazoch Jan, Mazochová Bohumila, Paszek Petr, Pfeifer Igor, Pietryková Renata, Porvis Vladimír, Rucki Marek, Sarganek Rostislav, Sojčák Michal, Sojčáková Simona, Swaczyna David, Szkuta Michal



Celá fotogalerie školy po rekonstrukce ke zhlédnutí ZDE.